προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 45 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για την σαντιγί και την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
    Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το εξάρτημα «σύρμα» (αυτό που μοιάζει με το κλασικό σύρμα χειρός), μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνω πασπαλιστά στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχω ανακατέψει τη σκόνη βανίλιας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

  2. Σε ένα ρηχό ταψί στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του ακουμπάω ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. Τυλίγω και σφίγγω το αλουμινόχαρτο γύρω από τα εξωτερικά τοιχώματα του τσερκιού, ώστε τώρα το τσέρκι να αποκτήσει μια βάση.
    Αδειάζω το μείγμα μέσα στο τσέρκι και το ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει. Βγάζω το τσέρκι από το φούρνο, αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρω, ανοίγοντας το τσέρκι. Το τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, για να κόβεται εύκολα.
    Στη συνέχεια με ένα μεγάλο μαχαίρι (π.χ. το μαχαίρι του ψωμιού), κόβω οριζοντίως το παντεσπάνι στη μέση, αποκτώντας έτσι δύο στρογγυλές φέτες.

Για την σαντιγί

  1. Αφήνω κατά μέρος 8 από τις φράουλες και πολτοποιώ τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
    Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Αφήνω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί και προσθέτω στην υπόλοιπη σαντιγί τον πολτό φράουλας. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Βάζω τη μία φέτα από παντεσπάνι σε μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος και τη ραντίζω με το μισό κονιάκ. Από πάνω απλώνω τη μισή σαντιγί και σκεπάζω με τη δεύτερη φέτα από παντεσπάνι, την οποία ραντίζω με το υπόλοιπο κονιάκ. Καλύπτω με την υπόλοιπη σαντιγί και ισιώνω καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

  2. Στη συνέχεια, με τη σπάτουλα απλώνω τα δύο φλιτζάνια σαντιγί που έχω αφήσει κατά μέρος στην επιφάνεια και στα πλαϊνά της τούρτας.

  3. Βάζω την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει η σαντιγί.
    Λίγο πριν σερβίρω την τούρτα κόβω σε λεπτές φέτες τις φράουλες που άφησα κατά μέρος και τις απλώνω με όμορφο τρόπο στην επιφάνεια της τούρτας. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: τούρτα φράουλας αφράτη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση