προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 ώρα Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Παίρνω ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι και χαράζω τα κάστανα στη βάση τους χιαστί τόσο ώστε να μην σκίσω την εσωτερική φλούδα-μεμβράνη.
    Ρίχνω τα κάστανα και τη φλούδα λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα βράζω για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να δω ότι η φλούδα έχει σκάσει και ανοίξει εκεί που τη χάραξα και τα κάστανα έχουν μαλακώσει. Τα στραγγίζω και όσο είναι ακόμη ζεστά αλλά όχι καυτά αφαιρώ την εξωτερική φλούδα και μετά, πολύ εύκολα βγάζω την εσωτερική.

  2. Ζυγίζω τα καθαρισμένα κάστανα και πρέπει να είναι 1½ κιλό. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς πουρέ.

  3. Πλένω την κατσαρόλα που έβρασα τα κάστανα και βάζω εκεί το νερό με τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  4. Προσθέτω τον πουρέ κάστανων και τα σποράκια από τη βανίλια και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτω το ρούμι ή το κονιάκ και συνεχίζω το σιγανό βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα. Μοιράζω το καυτό μείγμα σε εξίσου καυτά, αποστειρωμένα βαζάκια, τα οποία γεμίζω ασφυκτικά μέχρι πάνω. Τα κλείνω αμέσως, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως, πριν τα αποθηκεύσω σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Keywords: μαρμελάδα κάστανο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση