προορισμός…γεύση!

Μαρμελάδα καρπούζι
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Μαρμελάδα καρπούζι

Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες 15 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το ½ λεμόνι. Το άλλο μισό το κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ με το καρπούζι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.

  2. Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω τακτικά με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Keywords: μαρμελάδα καρπούζι

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση