προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας (χωρίς να ξεκολλήσω το προστατευτικό φύλλο που έχει) και την απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη, ανοίγω λίγο το φύλλο (όχι πολύ) για να γίνει ομοιόμορφο.

  2. Αλείφω όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και το μπούκοβο. «Περνάω» άλλη μια φορά με το πλάστη για να κολλήσουν καλά τα υλικά. Κρατάω το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό για το τέλος.

  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω λωρίδες (από την φαρδιά πλευρά). Πιάνω στα χέρια μου μια λωρίδα, την στρίβω να κάνει 2-3 βόλτες και την τοποθετώ σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    Επαναλαμβάνω και με τις υπόλοιπες λωρίδες και βάζω το δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  4. Βγάζω το δίσκο με τα κριτσίνια από το ψυγείο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα (τραβάω το χαρτί και το σέρνω επάνω στη λαμαρίνα).
    Αλείφω τις λωρίδες με το αυγό που έχει περισσέψει και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα κριτσίνια από το φούρνο και τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρω με ντιπ ή με κάποιο ποτό.

Keywords: κριτσινια παρμεζανα μπουκοβο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση