προορισμός…γεύση!

Η μαρμελάδα κυδώνι είναι από τις αγαπημένες μου. Το τζίντζερ δίνει άρωμα αλλά κυρίως πικάντικη και δυνατή γεύση. Εγώ την χρησιμοποιώ και για να σερβίρω πικάντικα τυριά.

pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 20 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω το μετρημένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρει βράση

  2. Ρίχνω τα κυδώνια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αφήνω τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κύβων)

  3. Προσθέτω τη ζάχαρη και το τζίντζερ, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας περιστασιακά

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την βανίλια και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor, απευθείας στην κατσαρόλα

  5. Επαναφέρω στη φωτιά και βράζω για 2 λεπτά

  6. Μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς

author-sign

Δείτε επίσης...