DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

Ουρά κρανιού με πατατούλες και πιπεριές
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
-
Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια
-
Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη
-
Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές
-
Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά
-
Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά