προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

Prep Time 30 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες

  3. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια

  4. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη

  5. Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές

  6. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά

  7. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά

author-sign

Δείτε επίσης...