προορισμός…γεύση!

Το σιρόπιασμα έχει τα μυστικά του: Για να μείνουν τραγανά τα κανταϊφάκια, τα αφήνω να κρυώσουν μετά το ψήσιμο και να γίνουν χλιαρά πριν τα σιροπιάσω. Εξίσου χλιαρό πρέπει να είναι και το σιρόπι.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

κανταϊφακια με κρεμα μπουγατσας

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 1 ώρα Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 26 λεπτά. Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Το σιρόπιασμα έχει τα μυστικά του: Για να μείνουν τραγανά τα κανταϊφάκια, τα αφήνω να κρυώσουν μετά το ψήσιμο και να γίνουν χλιαρά πριν τα σιροπιάσω. Εξίσου χλιαρό πρέπει να είναι και το σιρόπι.

Υλικά

Για τα κανταϊφάκια

Για την κρέμα μπουγάτσας

Για το σιρόπι

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα μπουγάτσας:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύω με ένα κουτάλι.

    blank
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με ελάχιστο αλάτι, χωρίς όμως το γάλα να κάψει και να αφρίσει. Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά και σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρεύω την κρέμα αυτή σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.

    blank
  3. Προσθέτω στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Αδειάζω όλο το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην πήξει το αυγό από τη ζεστή κατσαρόλα), το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματίσει πέτσα και το αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει τελείως.

    blank

Για τα κανταϊφάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ρηχό ταψί.

    blank
  2. Παίρνω μια μικρή χουφτίτσα κανταΐφι, την απλώνω λιγάκι σε ένα ξύλο κοπής και φροντίζω να μην είναι πολύ αραιωμένες οι “κλωστές” του, αλλά σχετικά πυκνές μεταξύ τους. Στη μία άκρη βάζω 1 κουτ. γλυκού από την κρέμα μπουγάτσας, τυλίγω το κανταϊφάκι σε ρολό και το βάζω στο βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ανάλογα με το μέγεθος φτιάχνω περίπου 30 μικρά κανταϊφάκια (ή 25 μεγαλύτερα) και τα βάζω όλα στο βουτυρωμένο ταψί.

    blank
  3. Τα ψήνω για περίπου 25 λεπτά.

    blank

Για το σιρόπι:

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Τα βράζω για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να γίνει χλιαρό, το σουρώνω και περιχύνω τα επίσης χλιαρά κανταϊφάκια, μέσα στο ταψί τους. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 30


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κανταϊφακια κρεμα μπουγατσας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση