προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 20 mins Servings: 6

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα καρύδας

Για την κρέμα σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

  2. Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.

Για την κρέμα καρύδας

  1. Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.

  2. Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

author-sign

Δείτε επίσης...