προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 1 hour Total Time 2 hrs Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη σοκολάτας

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Χτυπάω στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω το αυγό και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το κακάο και χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά, μέχρι να φτιάξω μια σχετικά σφικτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

  2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους όχι μεγαλύτερο από ½ εκ.

  3. Βουτυρώνω ελαφρώς 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια. Κόβω 6 δίσκους ζύμης με διάμετρο τέτοια ώστε να χωρέσει άνετα ο καθένας σε κάθε φορμάκι, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα. Καλύπτω τις ζύμες με μικρά στρογγυλά κομμάτια λαδόκολλας, βάζω από 1 κουτ. σούπας ρύζι ή φακές στο καθένα και τα ψήνω για 20 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. 

Για τη γέμιση

  1. Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει και την αδειάζω στο μπολ με την κουβερούρα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει λίγο και γεμίζω τις κρύες τάρτες. Βάζω τα ταρτάκια στο ψυγείο, μέχρι η γέμιση να κρυώσει καλά και να σφίξει.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον χλιαρό καπουτσίνο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και προσθέτω το μασκαρπόνε. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχω κορνέ βάζω το μείγμα σε ένα νάιλον σακουλάκι τροφίμων και κόβω με το ψαλίδι μια γωνίτσα του, ώστε να γίνει μια μικρή τρύπα. Εκεί προσαρμόζω μια μύτη για κορνέ με δοντάκια, ειδικό για ροζέτες.

  3. Βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο και βάζω από μια ροζέτα του μείγματος καφέ σε κάθε ταρτάκι. Προαιρετικά, διακοσμώ με ολόκληρους κόκκους καφέ και σερβίρω.

Keywords: ταρτάκια καπουτσίνο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση