προορισμός…γεύση!

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C

  2. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 20 εκ

  3. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί

  4. «Ντύνω» εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρχουν διαρροές και την αφήνω στην άκρη

  5. Βάζω στο μπλέντερ τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματίζω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα

  6. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα το ισιώνω πιέζοντάς το για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά

  7. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα

  8. Μοιράζω την κρέμα γάλακτος σε δύο μπολ, στο πρώτο βάζω την λευκή κουβερτούρα, σπασμένη και στο δεύτερο την μαύρη κουβερτούρα

  9. Ζεσταίνω στα μικροκύματα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατεύω

  10. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν

  11. Χωρίζω το μείγμα του τυριού σε δύο μπολ και προσθέτω στον κάθε ένα τις λιωμένες σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος

  12. Ανακατεύω για να ενωθούν καλά

  13. Ξεκινάω να γεμίζω τη φόρμα με κουταλιές εναλλάξ από τα δύο χρώματα μέχρι να τελειώσουν

  14. Μεταφέρω τη φόρμα με προσοχή σε ένα ταψί και γεμίζω το ταψί με βραστό νερό μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας

  15. Ψήνω για 45-50 λεπτά

  16. Βγάζω το cheesecake από το φούρνο

  17. Θα πρέπει η περιφέρεια είναι είναι σφιχτή ενώ στο κέντρο του θα είναι πιο μαλακό

  18. Το αφήνω να κρυώσει

  19. Το ξεφορμάρω και το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει καλά

  20. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο και διακοσμώ με τα δύο γλάσα

  21. Σερβίρω αμέσως

  22. Για το γλάσο κακάο: Βάζω το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθούν οι σβόλοι του κακάο

  23. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά

  24. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει

  25. Για το λευκό γλάσο: Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μικρό μπολ

  26. Προσθέτω την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά

  27. Aφήνω το cheesecake με δύο σοκολάτες να κρυώσει

author-sign

Δείτε επίσης...