προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την καραμέλα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την καραμέλα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την καραμέλα σε 6-8 ατομικά φορμάκια.

Για την κρέμα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Bάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Χαράζω τον λοβό της βανίλιας και ρίχνω στον κάδο και τα σποράκια. Χτυπάω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Αφήνω την κρέμα να σταθεί για 15 λεπτά και με ένα κουτάλι, αφαιρώ τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια.

  2. Μοιράζω την κρέμα στα φορμάκια με την καραμέλα και τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι τη μέση και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  3. Βγάζω τα φορμάκια από το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάω την κρέμα από τη φόρμα και αναποδογυρίζω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρέμα καραμελέ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση