προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites

Πένες με μανιτάρια και καρύδια

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε και κρατάω λίγο από το νερό του βρασίματος για το τελείωμα της σάλτσας.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, σκουπίζω λίγο το τηγάνι και το επαναφέρω στη φωτιά.

  3. Ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο κομμένο στη μέση και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μοσχομυρίσει. Προσθέτω τα τριμμένα καρύδια, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

  4. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά, τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω στα πιάτα και σκορπίζω ψιλοκομμένο μαϊντανό η σχοινόπρασο. Πασπαλίζω με μπόλικο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...