προορισμός…γεύση!

Μικρά cannoli που η βουτυράτη σφολιάτα τα κάνει εθιστικά! Αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, μη τα γεμίσετε με κρέμα. Για να μείνουν τραγανά πρέπει να τα συναρμολογήσετε λίγα λεπτά πριν.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 56 λεπτά. Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα cannoli

Για την κρέμα

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά και το μεταφέρω με αργή ροή, ενώ δουλεύω με το σύρμα, στο μπολ με τους κρόκους.

    blank
  2. Αφού ρίξω όλο το γάλα στο μπολ, αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για τα κανόλι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

    blank
  2. Ξετυλίγω τη σφολιάτα επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το κόβω με το ροδάκι της πίτσας σε λωρίδες πλάτους 2½ εκ. Αλείφω όλη την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο.

    blank
  3. Αλείφω με λίγο βούτυρο τους κυλίνδρους και τυλίγω στον κάθε ένα από 1 λωρίδα σφολιάτας. Πασπαλίζω ολόγυρα με ζάχαρη κρυσταλλική και τον μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τυλίξω όσους κυλίνδρους διαθέτω και τους ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζω από το φούρνο και με προσοχή αφαιρώ τον μεταλλικό κύλινδρο. Αφήνω τα κανόλι σε σχάρα να κρυώσουν ενώ συνεχίζω με τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Προσθέτω το πολτοποιημένο φιστίκι στην κρέμα και την αφρατεύω με το σύρμα. Την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Γεμίζω τα κανόλι με την κρέμα και πασπαλίζω με χοντροσπασμένα φιστίκια.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες
Θερμίδες απο λίπη
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη g
Κορεσμένα λίπη g
Τρανς λιπαρά g
Χοληστερόλη mg
Νάτριο mg
Ποτάσσιο mg
Ολικοί Υδατάνθρακες g
Φυτικές Ίνες g
Σάκχαρα g
Πρωτεϊνη g

Βιταμίνη Α %
Βιταμίνη C %
Ασβέστιο %
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ %
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο %
Χρώμιο %
Μολυβδαίνιο %
Χλωρίδιο %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: cannoli σφολιάτας κρέμα φυστικιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση