προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 16 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα cannoli

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά και το μεταφέρω με αργή ροή, ενώ δουλεύω με το σύρμα, στο μπολ με τους κρόκους.

  2. Αφού ρίξω όλο το γάλα στο μπολ, αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.

Για τα κανόλι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Ξετυλίγω τη σφολιάτα επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το κόβω με το ροδάκι της πίτσας σε λωρίδες πλάτους 2½ εκ. Αλείφω όλη την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο.

  2. Αλείφω με λίγο βούτυρο τους κυλίνδρους και τυλίγω στον κάθε ένα από 1 λωρίδα σφολιάτας. Πασπαλίζω ολόγυρα με ζάχαρη κρυσταλλική και τον μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τυλίξω όσους κυλίνδρους διαθέτω και τους ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζω από το φούρνο και με προσοχή αφαιρώ τον μεταλλικό κύλινδρο. Αφήνω τα κανόλι σε σχάρα να κρυώσουν ενώ συνεχίζω με τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.

Συναρμολόγηση

  1. Προσθέτω το πολτοποιημένο φιστίκι στην κρέμα και την αφρατεύω με το σύρμα. Την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Γεμίζω τα κανόλι με την κρέμα και πασπαλίζω με χοντροσπασμένα φιστίκια.

Keywords: cannoli σφολιάτας κρέμα φυστικιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση