προορισμός…γεύση!

Για όσους αγαπούν την λευκή σοκολάτα αυτά τα ταρτάκια με λευκή γκανάζ και κόκκινα φρούτα είναι τα ιδανικά. Η λευκή σοκολάτα χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο ψυγείο για να σφίξει, απ’ όσο χρειάζεται η μαύρη.

Prep Time 15 min Cook Time 15 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τις τάρτες: Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι

  2. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα

  3. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη

  4. Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο

  5. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις

  7. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ

  8. Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ

  9. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα

  10. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  11. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν

  12. Για την γκανάζ: Βάζω σε ένα μπολ την θρυμματισμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και λιώνω στα μικροκύματα (ή σε μπεν μαρί)

  13. Ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο

  14. Μοιράζω την γκανάζ στις άδειες ταρτιέρες και στολίζω με κόκκινα φρούτα

  15. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τις σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...