προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 12

Υλικά

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί κρέμα και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.

  3. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα τριμμένα τυριά και μπόλικο πιπέρι.

  4. Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα). Παίρνω λίγα λίγα μακαρόνια και «στρώνω» τα μισά, σε κυκλική διάταξη μέσα στη φόρμα. Ραντίζω με το 1/3 της ποσότητας της κρέμας.

  5. Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια (πάλι στρωμένα σε κυκλική διάταξη). Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

  6. Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζω σε ξύλο κοπής. Ενώ είναι ακόμη καυτή, στρώνω τις φέτες μπέικον και την επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Keywords: Μακαρονόπιτα,με,μπέικον,μαύρου,χοίρου
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *