προορισμός…γεύση!

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει πολλά τιραμισού, αλλά σαν κι αυτό αποκλείεται. Τραγανό κανταΐφι με αρώματα καφέ και βανίλιας αλλά και βελούδινη κρέμα τυριού… Σκέτη κόλαση!

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 40 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα

  2. Bάζω το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και το «ανοίγω» με τα χέρια μου για να αφρατέψει

  3. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω για να βραχεί όλο το φύλλο

  4. Το χωρίζω σε 24 μικρότερες μερίδες και τις τοποθετώ σε 2 μαφινιέρες

  5. Πιέζω λίγο προς τα κάτω για να γίνουν λίγο πιο συμπαγή και ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  6. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς

  7. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ, το λικέρ καφέ και τη βανίλια

  8. Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει

  9. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για λίγα λεπτά για να ενωθούν τα υλικά

  10. Αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ, πλένω τον κάδο και βάζω τα ασπράδια

  11. Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα

  12. Ανακατεύω την μαρέγκα σε δόσεις, στην κρέμα τυριού

  13. Συναρμολόγηση: Βουτάω στιγμιαία τα μισά δισκάκια κανταϊφιού στο μείγμα του καφέ και τα στρώνω σε ένα βαθύ μπολ

  14. Απλώνω το μισό μείγμα του τυριού και πασπαλίζω με σκόνη κακάο

  15. Επαναλαμβάνω ένα ακόμα στρώμα κανταϊφιού και την υπόλοιπη κρέμα τυριού

  16. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει

  17. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το τιραμισού με μικρές κορυφούλες

  18. Πασπαλίζω με μπόλικο κακάο και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...