προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 40 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Bάζω το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και το «ανοίγω» με τα χέρια μου για να αφρατέψει. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω για να βραχεί όλο το φύλλο. Το χωρίζω σε 24 μικρότερες μερίδες και τις τοποθετώ σε 2 μαφινιέρες. Πιέζω λίγο προς τα κάτω για να γίνουν λίγο πιο συμπαγή και ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ, το λικέρ καφέ και τη βανίλια.

  3. Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για λίγα λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ, πλένω τον κάδο και βάζω τα ασπράδια. Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Ανακατεύω την μαρέγκα σε δόσεις, στην κρέμα τυριού.

Συναρμολόγηση

  1. Βουτάω στιγμιαία τα μισά δισκάκια κανταϊφιού στο μείγμα του καφέ και τα στρώνω σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνω το μισό μείγμα του τυριού και πασπαλίζω με σκόνη κακάο. Επαναλαμβάνω ένα ακόμα στρώμα κανταϊφιού και την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

  2. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το τιραμισού με μικρές κορυφούλες. Πασπαλίζω με μπόλικο κακάο και σερβίρω.

Keywords: κανταΐφι τιραμισού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση