προορισμός…γεύση!

Ένα από τα πιο ωραία, παραδοσιακά γλυκά της χώρας μας. Οι συνταγές ανά την Ελλάδα ποικίλουν. Αλλού χρησιμοποιούν καρύδι, αλλού φυστίκια…

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

κανταϊφι παραδοσιακο

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 31 λεπτά. Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ένα από τα πιο ωραία, παραδοσιακά γλυκά της χώρας μας. Οι συνταγές ανά την Ελλάδα ποικίλουν. Αλλού χρησιμοποιούν καρύδι, αλλού φυστίκια… Η συνταγή που ακολουθεί περιέχει και τα δύο, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα διπλασιάζοντας την ποσότητα. Τα υλικά είναι περίπου για 15 γλυκά μεσαίου μεγέθους, αλλά εξαρτάται από σας πόσο μεγάλα ή μικρότερα τα θέλετε.

Υλικά

Για το σιρόπι

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω, τα καρύδια, τα φυστίκια, την φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα.

    blank
  2. Βγάζω το φύλλο κανταΐφι από το πακέτο και το «ξένω» με τα δάχτυλά μου αρκετή ώρα μέχρι να χωρίσουν καλά οι ίνες και να γίνει αφράτο.

    blank
  3. Παίρνω μια μικρή ποσότητα φύλλου και την απλώνω επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφω, ταμποναριστά με λίγο βούτυρο σε όλη του την επιφάνεια. Βάζω μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και με προσοχή την τυλίγω, όχι πολύ σφιχτά.

    blank
  4. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι και τοποθετώ εκεί το έτοιμο κανταΐφι. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

    blank
  5. Με το υπόλοιπο βούτυρο που έχει απομείνει αλείφω καλά όλα τα κανταΐφια από πάνω.

    blank
  6. Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα γλυκά.

    blank
  7. Βγάζω το ταψί από το φούρνο να κρυώσει και φτιάχνω το σιρόπι.

    blank
  8. Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και βγάζω για 5 λεπτά.

    blank
  9. Σιροπιάζω τα κανταΐφια με μια κουτάλα και πασπαλίζω με το τριμμένο φυστίκι. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 15


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κανταϊφι παραδοσιακο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση