Η παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα που παίρνει άλλη διάσταση με τυρί κρέμα και μοτσαρέλα. Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο κρούστας.
τυρόπιτα στριφτή με πικάντικη κρέμα και μοτσαρέλα

2
Add to Favorites
Υλικά
Για τα φύλλα
Για τη γέμιση
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Για τα φύλλα:
-
Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργώ στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάω το ζύμωμα, ρίχνοντας σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξω μια ζύμη απαλή. Η υφή της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Κόβω τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και την αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση και τις πίτες:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτω τα τυριά, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
-
Πασπαλίζω στο τραπέζι λίγο αλεύρι, τοποθετώ το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγω ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ρίχνω περιμετρικά ελαιόλαδο και σκορπίζω μικρές κουταλιές γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ, σφιχτό ρολό και κατόπιν το γυρίζω σε κύκλο δίνοντας το σχήμα του σαρικιού. Μεταφέρω την πίτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
-
Ραντίζω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτες για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Really good!