προορισμός…γεύση!

Η πανακότα είναι μια εύκολη κρέμα, πολύ δροσερή και καθόλου γλυκιά. Το γλυκό του κουταλιού είναι αρκετό και μπορείτε να το σερβίρετε και με άλλες παρασκευές ή ακόμη και σκέτο.

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Η πανακότα είναι μια εύκολη κρέμα, πολύ δροσερή και καθόλου γλυκιά. Το γλυκό του κουταλιού είναι αρκετό και μπορείτε να το σερβίρετε και με άλλες παρασκευές ή ακόμη και σκέτο. Την ζάχαρη καρύδας θα την βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με βιολογικά υλικά.

Υλικά

Για την πανακότα

Για το γλυκό κουταλιού

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το γλυκό κουταλιού:

  1. Καθαρίζω τα κυδώνια, πετάω τις φλούδες τους και κρατάω στην άκρη τους πυρήνες. Κόβω τα κυδώνια σε λεπτές φετούλες και τις βάζω σε ένα μπολ με νερό και το μισό χυμό λεμονιού (τον υπόλοιπο τον κρατάω για το βράσιμο).

    blank
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το μετρημένο νερό και βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σουρώνω τα κυδώνια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Βάζω τους πυρήνες και τα γαρύφαλα σε ένα τουλπάνι και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Βράζω για 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο λεπτά έχω κόψει τα κυδώνια.

    blank
  3. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρώ το τουλπάνι με τα γαρύφαλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το χυμό του ροδιού. Ανακατεύω και αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα κουτάλι, αφαιρώ συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 30-35 λεπτά. Ρίχνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνω να κρυώσει ή το σερβίρω στην πανακότα (αφού έχει κρυώσει εντελώς).

    blank

Για την πανακότα:

  1. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω την ζελατίνη με το νερό και το αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά.

    blank
  2. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το γάλα, την κρέμα και την ζάχαρη καρύδας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα για 8-10 λεπτά. Προσθέτω την ζελατίνη και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 4-6 μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει. Σκεπάζω τα μπολάκια με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά μια νύχτα).

    blank

Για το σερβίρισμα:

  1. Βουτάω σε ζεστό νερό τα μπολάκια με την πανακότα για 5 δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζω στα πιάτα. Βάζω από 1-2 κουταλιές γλυκό κυδώνι και σκορπίζω λίγους σπόρους ροδιού. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πανακότα καρύδας γλυκό κουταλιού κυδώνι-ρόδι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση