προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 12 hour Total Time 12 hrs 50 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Off On

Από την προηγούμενη ημέρα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.

  2. Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.

  3. Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, την καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή για 12 ώρες).

Για το γλάσο (το ετοιμάζω την επόμενη ημέρα ή 2 – 3 ώρες πριν το σερβίρισμα)

  1. Στο μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και προσθέτω το ποτό. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν πλήρως τα υλικά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάω σε μια σχάρα, τοποθετημένη πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Την περιχύνω παντού με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο, την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά και σερβίρω.

Keywords: σοκολατόπιτα, για μεγάλα παιδιά!

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση