προορισμός…γεύση!

\n

\n

Πικάντικο χούμους που ταιριάζει με ουζομεζέδες. Χρειάζεται λίγη προσοχή στο αλάτι γιατί η κάππαρη είναι πάντα αλμυρή. Δεν αλατίζουμε σε κανένα στάδιο αλλά μόνο στο τέλος και αφού δοκιμάσουμε.

χουμους με αβοκαντο και καππαρη

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το ολόκληρο κρεμμύδι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, και πετάω τη δάφνη.
    blank
  2. Καθαρίζω τα αβοκάντο και πετάω το κουκούτσι τους. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
    blank
  3. Μεταφέρω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια με το κρεμμύδι τους, τα αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι και μεταφέρω το χούμους σε ένα μπολ. Σκορπίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κάππαρη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
    blank
Keywords: χουμους αβοκαντο καππαρη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση