προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 2 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 2 ώρες 31 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

για το σιρόπι

άλλα υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
    Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη φρυγανιά, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.

  2. Στρώνω το ταψί μου με μια λαδόκολλα. Κρατάω στην άκρη 3 φύλλα Βηρυτού. Κατόπιν στρώνω 3 φύλλα μέσα στο ταψί. Πασπαλίζω μια μεγάλη χούφτα από τη γέμιση επάνω στα φύλλα. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και πασπαλίζω πάλι με μια χούφτα γέμιση. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (φύλλα και γέμιση). Τελειώνω τον μπακλαβά, στρώνοντας τα 3 φύλλα που έχω κρατήσει στην άκρη.

  3. Κόβω τον μπακλαβά σε ρόμβους και καρφώνω στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα γαρύφαλλο.
    Σε ένα κατσαρολάκι, καίω το ελαιόλαδο και περιχύνω τον μπακλαβά.

  4. Σκεπάζω το ταψί με 2 λαδόκολλες και ψήνω για 1½ ώρα. Ξεσκεπάζω το ταψί και αφήνω τον μπακλαβά να ψηθεί για ακόμα ½ ώρα μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Βράζω το σιρόπι

    Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα κα βράζω για 15 λεπτά.

    blank
  2. Περιχύνω το σιρόπι

    Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το σιρόπι καυτό στον κρύο μπακλαβά.

    blank
Keywords: μπακλαβας παραδοσιακος

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση