προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 30

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 3 τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει λίγο.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί.

  2. Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μου. Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα και για να αρκέσει για πολλά κομμάτια. Το χωρίζω σε περίπου 30 κομμάτια. Παίρνω το καθένα και το απλώνω καλά στη μία χούφτα μου, την οποία έχω μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζω 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα της γέμισης και κλείνω τη χούφτα μου για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα αλμυρά κανταϊφάκια μου στο ταψί.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και ρίχνω το γάλα εβαπορέ και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κανταϊφάκια. Τα ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρω ζεστά (όχι καυτά) ή χλιαρά.

Keywords: κανταϊφακια αλμυρα με 3 τυρια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση