προορισμός…γεύση!

Μια ιδιαίτερη, ζεστή σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα. Με το τσίλι και τον μαραθόσπορο παίρνει υπέροχη γεύση και τέλεια αρώματα.

Prep Time 15 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω τα φινόκιο σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζω για 10-12 λεπτά

  2. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και μόλις μπορέσω να τα πιάσω τα κόβω κάθετα σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκ

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις

  4. Πλένω και σκουπίζω τα πορτοκάλια με τη φλούδα τους και τα κόβω σε χοντρές σκελίδες

  5. Απλώνω τις φέτες φινόκιο και το πορτοκάλι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  6. Πασπαλίζω με τους μαραθόσπορους, την πιπερίτσα τσίλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι

  7. Ραντίζω με το χυμό πορτοκαλιού και το μισό ελαιόλαδο με τσίλι και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά

  8. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ και ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

  9. Επαναφέρω στο φούρνο και ψήνω για 5-6 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν τα φινόκιο

  10. Σερβίρω την σαλάτα πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και αν θέλω με μια ακόμη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

author-sign

Δείτε επίσης...