προορισμός…γεύση!

Αγαπημένη τάρτα μήλου με τραγανή ζύμη και βουτυρένια κρέμα αμυγδάλου. Με την ίδια βάση και κρέμα μπορείτε το καλοκαίρι να φτιάξετε ροδακινόπιτα, βερικοκόπιτα ή δαμασκηνόπιτα.

Τάρτα μήλου pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου και μέλι

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 45 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Servings: 8 Best Season: Summer

Περιγραφή

Αγαπημένη τάρτα μήλου με τραγανή ζύμη και βουτυρένια κρέμα αμυγδάλου. Με την ίδια βάση και κρέμα μπορείτε το καλοκαίρι να φτιάξετε ροδακινόπιτα, βερικοκόπιτα ή δαμασκηνόπιτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα αμυγδάλου

Για την επιφάνεια

Για το γλασάρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω τους κύβους του βουτύρου και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνουν να χοντρά ψίχουλα ψωμιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το νερό, το μηλόξιδο και τα παγάκια. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά κουταλιές από το υγρό μέσα στο μπολ με τα ψίχουλα και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη (θα χρειαστούν περίπου 7-8 κουταλιές). Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.

    blank
  2. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του χοντρού πλάστη ανοίγω σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο (περίπου 6 χιλ. πάχος). Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια γιατί η ζύμες που περιέχουν βούτυρο σκληραίνουν αρκετά στο ψυγείο.

    blank
  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε στρογγυλή ταρτιέρα 22 εκ. και πιέζω να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και ετοιμάζω τη γέμιση.

    blank

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω με τη σπάτουλα το βούτυρο και το μέλι. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C με αέρα. Βγάζω την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάζω την γέμιση αμυγδάλου. Απλώνω με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλύψω όλη την τάρτα, ισόπαχα. Επαναφέρω την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα.

    blank
  2. Βάζω το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Πλένω καλά τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μαντολίνο τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω απαλά ώστε να βραχούν και να μη μαυρίσουν.

    blank
  3. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και τοποθετώ τις φέτες των μήλων εναλλάξ (κόκκινο-πράσινο) μισοβυθίζοντάς τες στην κρέμα. Αλείφω τις άκρες της ζύμης με το χτυπημένο αυγό και βάζω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.

    blank
  4. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 10 λεπτά. Αλείφω με το μείγμα του γλασαρίσματος και την αφήνω να κρυώσει.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 8


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα μήλου κρέμα αμυγδάλου μέλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση