προορισμός…γεύση!

Κέικ μαρμπρέ με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6

Υλικά

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κέικ

  1. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 12x18 εκ και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη και δουλεύω με μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και δουλεύω για λίγα λεπτά ακόμη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1-2 λεπτά ακόμη.

  3. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ και ρίχνω στο πρώτο το ινδοκάρυδο και στο δεύτερο το κακάο. Ανακατεύω τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μεταφέρω τα μείγματα σε δύο σακούλες ζαχαροπλαστικής.

  4. Στρώνω τα μείγματα στη φόρμα εναλλάξ και σε στρώσεις και με ένα πηρούνι τα ανακατεύω ελαφρά. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά. Βγάζω το κέικ και το αναποδογυρίζω σε σχάρα για να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη

  1. Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι και λιώνω σε μπεν μαρί. Προσθέτω το σπορέλαιο και τα αμύγδαλα και ανακατεύω καλά.

  2. Αδειάζω την σοκολάτα επάνω στο κέικ και το αφήνω να στραγγίξει μέχρι να το σερβίρω.

Keywords: κέικ, σοκολάτα, κέικ μαρμπρέ, ινδοκάρυδο, κουβερτούρα,

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ελένη Λιουδάκη

    Τέλειο φαίνεται θα το φτιάξω και γω! Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία σου συνταγή, Ντίνα μας!

  1. Ελένη Λιουδάκη

    Τέλειο φαίνεται θα το φτιάξω και γω! Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία σου συνταγή, Ντίνα μας!