Κορμός Πάβλοβα με τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα
Υλικά
Για την μαρέγκα
Για την κρέμα
Επιπλέον υλικά
Εκτέλεση
Για την μαρέγκα
-
Βάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και ξεκινάω να τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη μαρέγκα. Προσθέτω το κρεμόριο και την βανίλια και μόλις ενωθούν σταματάω το μίξερ. Ρίχνω το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Η υφή της θα πρέπει να είναι απαλή σαν γιαούρτι και όχι πολύ σφιχτή.
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια στενή λαμαρίνα 25x35 εκ. και αδειάζω εκεί τη μαρέγκα. Την απλώνω για να είναι παντού ισόπαχη και την ψήνω στους 150°C ψήσιμο πάνω κάτω για 20 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο και αφήνω την μαρέγκα να κρυώσει εκεί.
Για την κρέμα
-
Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.