προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 24 ώρα Total Time 25 ώρες

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.Tα βάζω σε  ένα γυάλινο σκεύος  και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μπαστουνάκι βανίλιας που το έχουμε χαράξει και ξύσει τα σποράκια. Σκεπάζω το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 24 ώρες . Αφήνω έτσι τα βερίκοκα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν.

  2. Εν συνεχεία στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι. Βάζω το σιρόπι σε κατσαρόλα  και το δένω σε σιγανή φωτιά. Μόλις δέσει προσθέτω τα βερίκοκα και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για30 λεπτά ακόμη. Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς   και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Keywords: μαρμελάδα βερίκοκο με βανίλια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση