προορισμός…γεύση!

Οι καλύτερες ντομάτες για μαρμελάδα είναι τα σφιχτά πομοντόρια που έχουν συμπαγή ψίχα και ελάχιστα σποράκια. Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη, αν θέλετε κάτι λιγότερο έντονο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πιπέρι καγιέν με απλό μαύρο πιπέρι.

pinit
0 Add to Favorites

Μαρμελάδα ντομάτα με τζίντζερ

Prep Time 15 min Cook Time 1H15 min Rest Time 30 min Total Time 46 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κεντρικό κοτσάνι

  2. Ζουλάω με τα χέρια μου για να φύγουν τα σπόρια και τις ψιλοκόβω

  3. Βάζω τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά

  4. Μεταφέρω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζω για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός

  5. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα – 1 ώρα + 15 λεπτά

  6. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται αλατίζω

  7. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και την αφήνω να κρυώσει

  8. Σερβίρω τη μαρμελάδα με ψητά κρέατα, σε βινεγκρέτ για σαλάτες ή την απλώνω σε ψημένο ψωμάκι και φτιάχνω μπρουσκέτες

author-sign

Δείτε επίσης...