προορισμός…γεύση!

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

Κέικ μήλου με τυρί κρέμα και κουκουνάρι

Prep Time 15 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα

  2. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ

  3. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί

  4. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν

  5. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  6. Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα σε υλικά

  7. Ρίχνω τα μήλα και ανακατεύω

  8. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνω 1 κουταλιά γάλα

  9. Ανακατεύω και αν χρειαστεί ρίχνω και την δεύτερη

  10. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω το κουκουνάρι

  11. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δω ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα)

  12. Σβήνω το φούρνο και το αφήνω άλλα 5 λεπτά να σταθεί

  13. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω

  14. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...