προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα σε υλικά. Ρίχνω τα μήλα και ανακατεύω. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνω 1 κουταλιά γάλα. Ανακατεύω και αν χρειαστεί ρίχνω και την δεύτερη.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω το κουκουνάρι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δω ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα). Σβήνω το φούρνο και το αφήνω άλλα 5 λεπτά να σταθεί. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: κέικ μήλου με τυρί κρέμα,κουκουνάρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση