προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 1 hour Total Time 1 hr 20 mins Servings: 10

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την αφήνω στην άκρη.

  2. Bάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτέρο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τα άλευρα, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

  3. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω. Με ένα κουτάλι αδειάζω το κέικ στο κέντρο αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.

  4. Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω κάθετα στη μέση και τις προσαρμόζω στην τρύπα του κέικ. Σκεπάζω τις μπανάνες με την σαντιγί δημιουργώντας «λοφάκι». Όσο κέικ έβγαλα από το κέντρο, το τρίβω για να γίνει ψίχουλα και πασπαλίζω επάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίζω με λίγο ακόμη κακάο και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...