προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω μια βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.

Γέμιση

  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Βάζω τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζω με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα από το μείγμα των μπισκότων. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.

Για την μηλόπιτα

  1. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας με την μακριά πλευρά προς το μέρος μου. Αλείφω με λίγο βούτυρο και πασπαλίζω με αρκετό μείγμα μπισκότου. Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγω σε σφιχτό ρολό και το βάζω στο ψυγείο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αφήνω για 10 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν.

  2. Βγάζω τα 2 ρολά σφολιάτας από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε ένα σε 20 στρογγυλά κομμάτια. Στρώνω τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω με ένα δεύτερο χαρτί και με την βοήθεια του πλάστη, πιέζω για να ενωθούν μεταξύ τους και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο στρογγυλό φύλλο.

  3. Μεταφέρω το πρώτο φύλλο στην ταρτιέρα καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζω τη γέμιση και ισιώνω για να είναι παντού ισόπαχη.

  4. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα άλλα δύο φύλλα σφολιάτας (κόβω σε ρολάκια, τα στρώνω και τα πιέζω να ενωθούν). Στρώνω το φύλλο στην ταρτιέρα καλύπτοντας την γέμιση και αλείφω με χτυπημένο αυγό. Ψήνω για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

author-sign

Δείτε επίσης...