προορισμός…γεύση!

Τάρτα που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο. Χορταστική και πεντανόστιμη!

pinit
1 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

τάρτα με φύλλο κρούστας, κοτόπουλο και πιπεριές

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 56 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τάρτα που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο. Χορταστική και πεντανόστιμη!

Υλικά

Για τη γέμιση:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνω και το αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατίζω και σοτάρω για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτω τις φρέσκες ντομάτες και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Αδειάζω τα λαχανικά στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτω τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύω καλά.

    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο περίπου 22x33 εκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ξερή. Αλείφω το πρώτο φύλλο κρούστας με βούτυρο και το στρώνω στο ταψί γυρίζοντας τις άκρες του προς το ταψί ώστε να καλύπτει ακριβώς τη βάση. Στρώνω ακόμα ένα φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το βουτυρώνω και ραντίζω με ½ κουτάλα από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και ραντίζω και πάλι με λίγο από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς να τα τσαλακώσω αλλά τα αφήνω να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση, πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και αδειάζω την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνω την τάρτα να σταθεί για 5 λεπτά, κόβω και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα φύλλο κρούστας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση