προορισμός…γεύση!

Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!

τάρτα μηλόπιτα με κρέμα μπισκότου

τάρτα μηλόπιτα με κρέμα μπισκότου

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Rest Time 1 min Total Time 1 hr 21 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για την κρέμα:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω με αργή ροή τα ζεστά γάλατα ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρω το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτω τα σποράκια βανίλιας και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτω τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω.

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους ½ εκ..
  2. Aνοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ επάνω του μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα δίσκο, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά περιθώριο από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζω την φόρμα, την βουτυρώνω και απλώνω τον δίσκο σφολιάτας προσαρμόζοντάς τον καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα μπισκότου και την απλώνω να είναι παντού ισόπαχη.
  3. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λωρίδες φάρδους 1½ εκατοστού. Τοποθετώ μια σειρά φετάκια μήλου, όρθια γύρω από την περιφέρεια της κρέμας με τέτοιο τρόπο ώστε η μια φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Παίρνω μια λωρίδα από τη σφολιάτα και την τοποθετώ όρθια, μπροστά από τις φέτες μήλου.
  4. Συνεχίζω βάζοντας άλλη μια σειρά φέτες μήλου με τον ίδιο τρόπο και 1 λωρίδα σφολιάτας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν κύκλοι από φέτες μήλων και λωρίδες σφολιάτας.
  5. Αλείφω την τάρτα με λίγο βούτυρο και με τη μαρμελάδα βερίκοκο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μη πάρει άλλο χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
  6. Αφήνω τη μηλόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρω και αν θέλω πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: τάρτα μηλόπιτα κρέμα μπισκότου

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exciting!