προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

Μελιτζάνες με ντομάτα, μοτσαρέλα και χαλούμι

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 55 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Πλένω καλά τις μελιτζάνες ολόκληρες και τις σκουπίζω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την κάθε μελιτζάνα σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ., αφήνοντάς τες ενωμένες στην πλευρά που βρίσκεται το κοτσάνι τους. Αλατίζω καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα για να βγάλουν την πικρίλα τους.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεπλένω τις μελιτζάνες καλά και σκουπίζω την κάθε φέτα με χαρτί κουζίνας.
    Τοποθετώ τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο, αλείφω την κάθε φέτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λίγο αλάτι. Πλένω καλά τις ντομάτες και τις κόβω σε στρογγυλές φέτες. Κόβω το χαλούμι σε φέτες. Βάζω τις φέτες ντομάτας και χαλούμι εναλλάξ και ενδιάμεσα στις φέτες της κάθε μελιτζάνας. Μοιράζω τις σκελίδες σκόρδου, τον βασιλικό και την ρίγανη ενδιάμεσα στις φέτες και ραντίζω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει.

  3. Πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Σερβίρω τις μελιτζάνες ζεστές.

Keywords: μελιτζάνες με ντομάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση