προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το φακελάκι του τσαγιού και τις σταφίδες. Καλύπτω με χλιαρό νερό, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι οι σταφίδες να απορροφήσουν το περισσότερο υγρό και να φουσκώσουν.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220ºC. Ντύνω με αντικολλητικό χαρτί δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ.).

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κερασάκια γλασέ και την κόντιτα, ρίχνω τα 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύω καλά, μέχρι να κομματάκια να καλυφθούν καλά. Τα βάζω σε μεγάλο και ψιλό σουρωτήρι και τα τινάζω καλά για να φύγει όλη η περιττή ποσότητα αλευριού. Τα αφήνω κατά μέρος.

  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χεριού το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 1 - 2 λεπτά. Ρίχνω σταδιακά τα 300 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω πολύ καλά.

  5. Στραγγίζω τις σταφίδες, τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις ρίχνω στο μείγμα του μίξερ. Προσθέτω τα κερασάκια γλασέ και την κόντιτα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  6. Αδειάζω το μείγμα στις φόρμες (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω για 5 λεπτά στη φόρμα και το ξεφορμάρω σε μια σχάρα όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Keywords: κέικ με φρούτα γλασέ,σταφίδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση