προορισμός…γεύση!

Γλύκισμα με αχλάδια, σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη

Γλύκισμα με αχλάδια, σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 40 mins Total Time 50 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

  2. Ξεφλουδίζω τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια σαν ζάρια, τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω η σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω τα αχλάδια σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και τα απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την τριμμένη κουβερτούρα.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύω το μείγμα με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνει σαν χοντρά τρίμματα. Σκορπίζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη σοκολάτα.

  5. Ψήνω το γλύκισμα για 35 - 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή και τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το σερβίρω χλιαρό.

Keywords: γλύκισμα με αχλάδια

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Excellent!