προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 13 ώρες 10 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω τα βύσσινα και τα σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια τους, φροντίζοντας να κάνω αυτήν τη δουλειά πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξω το γλυκό, για να κρατήσω τους χυμούς που θα βγουν από τα βύσσινα. Πάνω από τα καθαρισμένα βύσσινα που έχω ρίξει στην κατσαρόλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω έτσι τα βύσσινα για 12 ώρες.

  2. Στη συνέχεια τα βράζω σε μέτρια φωτιά, ώσπου το γλυκό να «δέσει». Καταλαβαίνω ότι το γλυκό έχει «δέσει», όταν αρχίζει να αφρίζει. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τον αφρό που σχηματίστηκε στην επιφάνεια. Αφήνω το γλυκό στην κατσαρόλα για 5-6 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το χυμό λεμονιού.

  3. Όσο αφήνω το γλυκό να κρυώσει, δεν ξεχνάω να ανακινώ πότε πότε την κατσαρόλα για να ανακατεύω τα βύσσινα και να φουσκώσουν. Μοιράζω το γλυκό σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζω και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.

Keywords: βύσσινο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση