προορισμός…γεύση!

Prep Time 35 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για την κρέμα

Για το κραμπλ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 22 εκ., πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ανακινώ τη φόρμα για να καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα αλεύρου. Τινάζω τη φόρμα για να πέσει η περιττή ποσότητα αλεύρι και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάω όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα επάνω από το μείγμα και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Για το κραμπλ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαύρη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και την κανέλα. Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα ψιχουλιαστό. Σκορπίζω το κραμπλ επάνω από το τυρί κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

  2. Αν δεν θέλετε να πάρει πολύ χρώμα, μετά τα 30 λεπτά ψησίματος καλύπτετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς. 

Keywords: κέικ με κόκκινα φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση