DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

Κοχύλες γεμιστές με κρέμα κολοκύθας
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη γέμιση: Βάζω τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βράζω για 30 - 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν
-
Βγάζω τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και αφήνω τον πολτό κατά μέρος
-
Καθαρίζω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα, την ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω εκεί το μισό βούτυρο
-
Σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
-
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους
-
Προσθέτω τον πολτό κολοκύθας και μαγειρεύω για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει από τα πολλά υγρά
-
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το τυρί κρέμα, το μείγμα τυριών και το σχοινόπρασο και ανακατεύω καλά
-
Για τις κοχύλες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente
-
Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα
-
Ρίχνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω καλά
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Βουτυρώνω ένα μέτριο, βαθύ πυρίμαχο μέτριο ταψί και στρώνω τις κοχύλες σε μονή σειρά με το άνοιγμα προς τα πάνω
-
Με ένα κουταλάκι τις γεμίζω καλά με το μείγμα και πασπαλίζω με τα καρύδια και το μείγμα τυριών
-
Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζω τις κοχύλες και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά
-
Σερβίρω το φαγητό χλιαρό