προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

Prep Time 40 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη γέμιση: Βάζω τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βράζω για 30 - 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν

  2. Βγάζω τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και αφήνω τον πολτό κατά μέρος

  3. Καθαρίζω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα, την ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω εκεί το μισό βούτυρο

  4. Σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  5. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους

  6. Προσθέτω τον πολτό κολοκύθας και μαγειρεύω για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει από τα πολλά υγρά

  7. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το τυρί κρέμα, το μείγμα τυριών και το σχοινόπρασο και ανακατεύω καλά

  8. Για τις κοχύλες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente

  9. Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα

  10. Ρίχνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω καλά

  11. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  12. Βουτυρώνω ένα μέτριο, βαθύ πυρίμαχο μέτριο ταψί και στρώνω τις κοχύλες σε μονή σειρά με το άνοιγμα προς τα πάνω

  13. Με ένα κουταλάκι τις γεμίζω καλά με το μείγμα και πασπαλίζω με τα καρύδια και το μείγμα τυριών

  14. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζω τις κοχύλες και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά

  15. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό

author-sign

Δείτε επίσης...