προορισμός…γεύση!

Βλητόπιτα με κιμά

Βλητόπιτα με κιμά

4.7 from 3 votes
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 30 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη ζύμη

  1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι. Προσθέτω το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και το νερό λίγο λίγο. Ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνω τη ζύμη να σταθεί για ½ ώρα.

  2. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγω τις ζύμες σε δύο χοντρά φύλλα και τα σκεπάζω για να μην ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  1. Καθαρίζω και πλένω τα βλήτα. Τα στραγγίζω και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Τα βάζω σε λεκάνη, τα αλατίζω και τα τρίβω με τα χέρια μου να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τον κιμά και τον καβουρδίζω ελαφρά. Ρίχνω λίγο νεράκι και τον αφήνω να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτω τα βλήτα καλά στυμμένα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
    Προσθέτω τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.

  2. Στρώνω το μεγαλύτερο φύλλο, σε ένα λαδωμένο ταψί 26-28 εκ. Ρίχνω τη γέμιση και την απλώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο και ενώνω τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με λίγο ελαιόλαδο (αν θέλετε μπορείτε να την αλείψετε και με αυγό χτυπημένο) και την χαράζω.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.

Keywords: βλιτόπιτα με κιμά

User Reviews

4.7 out of 5
3 Customer Ratings
5 Stars
2
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Σία

    Πολύ ωραία συνταγή! Τί ταψί προτείνετε παρακαλώ;

    • DinaN DinaNikolaou

      Η συγκεκριμένη ποσότητα χρειάζεται ένα ταψάκι 26-28 εκ. αλλά μπορείς και λίγο μεγαλύτερο. Απλά θα γίνει πιο λεπτή!
      Καλή επιτυχία!

  2. Κατερινα Μακρη

    Υπέροχη φαίνεται…. Εχω μια απορία :τα βλητα ποτέ μπαίνουν στη συνταγή;

  3. gargorg

    Exceptional!

  1. Σία

    Πολύ ωραία συνταγή! Τί ταψί προτείνετε παρακαλώ;

    • DinaN DinaNikolaou

      Η συγκεκριμένη ποσότητα χρειάζεται ένα ταψάκι 26-28 εκ. αλλά μπορείς και λίγο μεγαλύτερο. Απλά θα γίνει πιο λεπτή!
      Καλή επιτυχία!

  2. Κατερινα Μακρη

    Υπέροχη φαίνεται…. Εχω μια απορία :τα βλητα ποτέ μπαίνουν στη συνταγή;

  3. gargorg

    Exceptional!