προορισμός…γεύση!

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

croque madame
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

croque madame

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 26 λεπτά. Servings: 2 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Υλικά

Για το Croque Madame

Για τη σάλτσα τυριού

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    blank

Για τα croquet madame:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Ψήνουμε μία μία της φέτες ψωμιού μόνο από την μια πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
    blank
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    blank
  3. Bάζουμε δύο φέτες ψωμί (με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω) και τοποθετούμε δύο φέτες havarti και δύο φέτες ζαμπόν, εναλλάξ, σε κάθε ψωμάκι. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες του τοστ.
    blank
  4. Ισομοιράζουμε την σάλτσα τυριού, την τριμμένη μοτσαρέλα και την πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
    blank
  5. Τηγανίζουμε τα δύο αυγά με ελάχιστο βούτυρο και μόλις βγάλουμε τα croque madame από το φούρνο, τα τοποθετούμε επάνω στα ψημένα τοστ. Σερβίρουμε αμέσως.
    blank
Keywords: croque madame

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση