προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το μετρημένο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο φουντούκι, το αβγό, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το γάλα με την διαλυμένη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Ρίχνουμε τα cranberries και την σοκολάτα και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε εκεί για 2-3 λεπτά.

  3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βύσσινο. Κλείνουμε τη ζύμη, εγκλοβίζοντας το σιρόπι και μεταφέρετε τα μάφινς στο ειδικό ταψάκι. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
    Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Keywords: brioche με cranberries,σοκολάτα με γεύση φράουλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση