προορισμός…γεύση!

Πίτσα με τυρένια ζύμη, λουκάνικο και μοτσαρέλα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 30 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χλιαρό νερό, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά, μέχρι η μαγιά και η ζάχαρη να διαλυθούν. Αφήνω το μπολ για 5 - 7 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

  2. Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και σταδιακά να σχηματιστεί ζύμη. Τη ζυμώνω για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και μαλακή. Αν κολλάει στα χέρια μου ρίχνω 2 κουτ. σούπας αλεύρι (όχι περισσότερο για να μην σφίξει η ζύμη).

  3. Την πλάθω σε μπάλα, την αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο και τη βάζω σε ένα μπολ. Το σκεπάζω χαλαρά με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 1 - 1½ ώρα σε ένα σχετικά ζεστό σημείο (π.χ. κοντά σε καλοριφέρ ή σε παράθυρο που το χτυπά ο ήλιος, μακριά όμως από ρεύματα αέρα), μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.

  4. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου. Κόβω τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και ανοίγω το καθένα με τα δάχτυλά μου, μέσα στο ταψί, σε σχετικά στρογγυλό φύλλο πάχους όχι πάνω από 1/2 εκ. (αν θέλετμε μπορείτε να τα ανοίξετε με τον πλάστη, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια).

Επιφάνεια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αλείφω τα ζυμάρια με το μαλακωμένο βούτυρο, μοιράζω την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζω με τη ρίγανη και την απλώνω να καλύψω όλη την επιφάνεια της ζύμης. Σκορπίζω το λουκάνικο και την πιπεριά, πασπαλίζω με πιπέρι και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, σκορπίζω τη μοτσαρέλα και το δεντρολίβανο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρω ζεστές.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η επιλογή της μοτσαρέλας και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή αποθεώνει τη γεύση όση και τη θρεπτική αξία της. Συγκεκριμένα, παρέχουν ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ακόμα, το σκληρό τυρί Δανίας προσφέρει επιπρόσθετη προστασία στο ανοσοποιητικό αλλά παράλληλα χαρίζει υγιές δέρμα και μαλλιά. Τέλος, το λουκάνικο πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του,  θα μας χορτάσει σίγουρα αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Keywords: πίτσα τυρένια ζύμη, λουκάνικο, μοτσαρελα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Exciting!