προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εξαίσια συνταγή για ψαράκι από την Ντίνα Νικολάου! Το λαβράκι ανήκει στα λιπαρά ψάρια με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά. Είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά , τα ω-3 λιπαρά, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι έχουν θετικές επιδράσεις…

pinit
0 Add to Favorites

Λαβράκι με βουτυράτες ρίζες και εσπεριδοειδή

Prep Time 20 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά τα παντζάρια, τα καρότα, την κολοκύθα, το φινόκιο και τις γλυκοπατάτες και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια

  2. Τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά

  3. Τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  5. Αραδιάζω τα λαχανικά σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω απαλά

  6. Αλατοπιπερώνω τα ψάρια και γεμίζω τις κοιλιές τους με λίγα κλαδάκια θυμάρι

  7. Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά

  8. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ραντίζω τα ψάρια και τα λαχανικά με το μείγμα

  9. Σκορπίζω τα υπόλοιπα κλαδάκια θυμάρι και το σκόρδο και βάζω τις φέτες λεμονιού επάνω στα ψάρια

  10. Κλείνω καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30 λεπτά

  11. Αποσύρω από το φούρνο και σκορπίζω τις ελιές

  12. Επαναφέρω στο φούρνο για 5 λεπτά

  13. Σερβίρω το φαγητό ζεστό

author-sign

Δείτε επίσης...