Τσιπούρες στο bbq με ψητή σάλτσα ρατατούιγ
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τα ψάρια, αφαιρώ τα εντόσθια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω καλά μέσα έξω και γεμίζω με τα μυρωδικά και τις φέτες λεμονιού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρω τα ψάρια στη σχάρα ψησίματος. Βάζω τη σχάρα σε προθερμασμένο bbq στους 200°C, κλείνω το καπάκι και ψήνω για 8 λεπτά. Γυρίζω τη σχάρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
Για τη σάλτσα
-
Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, πασπαλίζω με την πάπρικα, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τις σκελίδες σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, πιπεριες, κολοκύθια) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
User Reviews
Συγχαρητήρια , Όντως συνταγές της Μαμάς με ταξιδεψατε σε χρόνια και καιρούς .