προορισμός…γεύση!

Τσιπούρες στο bbq με ψητή σάλτσα ρατατούιγ

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω καλά τα ψάρια, αφαιρώ τα εντόσθια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνω καλά μέσα έξω και γεμίζω με τα μυρωδικά και τις φέτες λεμονιού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρω τα ψάρια στη σχάρα ψησίματος. Βάζω τη σχάρα σε προθερμασμένο bbq στους 200°C, κλείνω το καπάκι και ψήνω για 8 λεπτά. Γυρίζω τη σχάρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, πασπαλίζω με την πάπρικα, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τις σκελίδες σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, πιπεριες, κολοκύθια) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.

  1. Σβήνω με το κρασί και το ξύδι και μετά από 2 λεπτά ρίχνω τις ντομάτες. Ανακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Προσθέτω τον βασιλικό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Βασίλης

    Συγχαρητήρια , Όντως συνταγές της Μαμάς με ταξιδεψατε σε χρόνια και καιρούς .