προορισμός…γεύση!

Γαριδομακαρονάδα με πενάκι λαχανικών

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη γαριδομακαρονάδα

Για τις γαρίδες

Για τον ζωμό

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τον ζωμό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το γλυκάνισο, το μαραθόσπορο, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τα καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Πιέζω με ένα πρες πουρέ για να βγάλουν όλα τα ζουμάκια τους. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1½ λίτρο νερό και αφήνω το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά.

Για την γαριδομακαρονάδα

  1. Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον γλυκάνισο και τον μαραθόσπορο και προσθέτω τον πελτέ. Καβουρδίζω για 1 λεπτό και προσθέτω το φινόκιο, και τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το τζίντζερ.  Προσθέτω το ζωμό και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
    Ρίχνω τις πένες στο γουόκ, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.

Για τις γαρίδες

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  1. Σερβίρω τις πένες σε μεγάλη πιατέλα, στολίζω τις γαρίδες ολόγυρα και πασπαλίζω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *