Γαριδομακαρονάδα με πενάκι λαχανικών
Υλικά
Για τη γαριδομακαρονάδα
Για τις γαρίδες
Για τον ζωμό
Εκτέλεση
Για τον ζωμό
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το γλυκάνισο, το μαραθόσπορο, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και τα καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Πιέζω με ένα πρες πουρέ για να βγάλουν όλα τα ζουμάκια τους. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1½ λίτρο νερό και αφήνω το ζωμό να βράσει για 10 λεπτά.
Για την γαριδομακαρονάδα
-
Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τον γλυκάνισο και τον μαραθόσπορο και προσθέτω τον πελτέ. Καβουρδίζω για 1 λεπτό και προσθέτω το φινόκιο, και τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το τζίντζερ. Προσθέτω το ζωμό και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
Ρίχνω τις πένες στο γουόκ, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Για τις γαρίδες
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνω τις γαρίδες. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρω από τη φωτιά.