προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω το πλιγούρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί ή τη ρετσίνα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω για 2 λεπτά και χαμηλώνω τη φωτιά.

  2. Αφήνω το πλιγούρι να βράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω για 4 λεπτά ακόμα. Τα μύδια δεν πρέπει να μαγειρευτούν περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.

  3. Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...