προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Cook Time 30 mins Total Time 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω το πλιγούρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί ή τη ρετσίνα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω για 2 λεπτά και χαμηλώνω τη φωτιά.

  2. Αφήνω το πλιγούρι να βράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω για 4 λεπτά ακόμα. Τα μύδια δεν πρέπει να μαγειρευτούν περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.

  3. Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πλιγούρι με μύδια,άνηθο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Tastes great!