προορισμός…γεύση!

Γαρίδες σαγανάκι με ελιές και ούζο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τις γαρίδες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ούζο, το μέλι, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.

  1. Πλένω, σκουπίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω από τα κεφάλια και τα κελύφη. Με μια οδοντογλυφίδα τραβάω προσεκτικά και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις βάζω στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σαγανάκι

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω την πιπεριά και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις ντομάτες και το πετιμέζι.

  1. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Προσθέτω τις ελιές και το θυμάρι και αποσύρω από τη φωτιά.

  1. Βάζω ένα μικρότερο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνω τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους. Τις σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρω τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύω και σερβίρω.

Keywords: γαρίδες, γαρίδες σαγανάκι, ούζο, ελιές, μεζές, ουζομεζές,

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ελενη Ζαμπονοπουλου

    Πόσο πετιμεζι;

    • DinaN DinaNikolaou

      Το πετιμέζι είναι 50 ml.