προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα γιουβαρλάκια

  1. Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια και πιέζω λίγο με το πηρούνι για να μισολιώσουν. Προσθέτω τον ζωμό, την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το πετιμέζι και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.

  2. Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να  ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.

Keywords: γιουβαρλακια κοκκινιστα πετιμεζατη σαλτσα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση