προορισμός…γεύση!

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πετιμεζάτη σάλτσα

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πετιμεζάτη σάλτσα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα γιουβαρλάκια

  1. Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια και πιέζω λίγο με το πηρούνι για να μισολιώσουν. Προσθέτω τον ζωμό, την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το πετιμέζι και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.

  2. Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να  ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.

Keywords: γιουβαρλακια κοκκινιστα πετιμεζατη σαλτσα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!